Satsar du på bomberjacka i höst?

1 2 3 4 5
Jacka från Rut & Circle, 499 kronor, finner ni HÄR / Jeans från Please, 1599 kronor, finner ni HÄR / T-shirt från Ajlajk, 329 kronor, finner ni HÄR / Skor från Primeboots, 2895 kronor, finner ni HÄR

Bomberjackan är något som har följt med från säsong till säsong och som verkligen är ett odödligt och stilsäkert kort som definitivt är värt att satsa på – så även denna höst.  Med sin simpelhet är den ett perfekt komplement till den klassiska skinnjackan och kan med fördel bäras både nu och när våren väl kommer.

Bomberjackan har verkligen sin historia också. Den fick ju sitt namn från de jackor som användes under andra världskriget av Engelska och Amerikanska stridspiloter och utmärker sig med de muddar som man finne både runt handled och i jackans nederkant, något som gör den tåligare för både regn och vind. Och ni kanske minns att jackorna tidigare alltid kom med orange insida? Just denna variant från Rut & Circle har inte det, men vid jackans uppkomst hade man det orangea fodret för att piloterna skulle kunna vända jackan ut och in och lättare bli upptäckta av sina landsmän om det hade fått sitt flygplan nedskjutet. När bomberjackan sen faktiskt blev kommersiellt populär på 50-talet fortsatte man nog dock med denna fodring för utseendet skull.

Men med eller utan en orange insida så råddigar vi den. Vad säger ni? 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s