att kombinera bootcut och poncho

1 2 3 4 5

Bootcut är en jeans modell som har kommit och gått genom åren, och vars populäritet har sköljt över oss likt vågor. Många har fallit för det faktum att modellen i sig har gett en ”förskönande” och ”förlängande” effekt utav benen, och andra har bara älskat att byta ut sina skinny jeans mot något som känns lite mer radikalt.

Faktum är att detta plagg först togs fram 1850 för att man skulle ha ett par byxor vars passform upptill skulle funka perfekt på hästryggen, medan de nedtill ändå skulle gå över de klassiska cowboy bootsen. I dagens läge vågar jag påstå att passformen inte alls funderas över lika mycket rent praktiskt, men många tycker nog att det är skönt med ett par byxor som kan gömma skorna under byxslutet.

För att ge er en rättvis bild av den senaste modellen från Line of Oslo körde vi barfota genom denna fotografering och matchade jeansen med den underbart sköna ponchon från Italien. Tankarna förs tillbaka till 1960 talets Hippie era och den klassiska Make love, not war sloganen – något som känns lika relevant idag som den gjorde för 50 år sen.

Så ja bootcut är något som alltid borde ha en kär plats i garderoben med tanke på dess förmåga att alltid återkomma.
Vare sig ni satsar på cowboy boots eller barfota.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s